Skriv ut / Spara till pdf
Översyn
gourmetbudet.se

Sammanfattning

Sajten är kreativt utförd och känns i stort rätt modern. Dock bör bakgrundsbilden samt en del textformateringar justeras något för att användarupplevelsen ska bli optimal med nuvarande utseende. Med några enkla grepp med mouseover-effekter kan man skapa mer liv på sidan.
Sidan är idag inte responsiv, dvs den anpassar sig inte till olika skärmstorlekar vilket gör den svårläst och svårnavigerad på mobiltelefoner. Sajten har ej heller Google Analytics kopplat till sig så någon besöksstatistik går ej att se.

Översyn gourmetbudet.se


Warning: Undefined variable $counter in /home/ebornint/smartdocs.se/wp-content/themes/dokument/single-oversyn.php on line 53

Generellt

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Responsiv design
Responsivitet gör att sajten skalas efter skärmstorlek vilket gör att sajten ser bra ut och är lättnavigerad även på telefoner och läsplattor. I takt med att mobilsurfningen stadigt ökar känns responsivitet alltmer angeläget.
16 tim
 • Konvertera sajten till Wordpress
Nu vet jag inte hur pass lätt för er att själv uppdatera er sajt. Men ifall det inte är helt smidigt kan en konvertering vara en bra åtgärd. Wordpress är ett mycket användarvänligt publiceringsverktyg som gör det enkelt och smidigt att hålla sin hemsida uppdaterad. Det går också att skräddarsy hur vissa delar av sajten uppdateras helt efter era behov och önskemål.
16 tim
 • Lägg till Google Analytics
Skapar möjlighet att få besöksstatistik på din sajt. En gratistjänst från Google som ger dig tillgång till mycket detaljerad statistik. Rekommenderas starkt.
1 tim
 • Justera bakgrundsbild samt menyrad
Bakgrundsbilden ger skarpa kanter mot det den vita bakgrundsfärgen nertill samt på sidorna (på stora skärmar). På startsidan gör det inget då inget innehåll faller nedanför bakgrundsbilden men på de undersidor med mycket innehåll ser det inte så bra ut (se bilaga 1). Även den gröna menybordern går inte hela vägen ut i kanterna på större skärmar. Förslagsvis justeras bakgrundsbilden så att den tonar ut i vitt nertill och på sidorna så att den sömlöst smälter ihop med den vita bakgrundsfärgen.
1 tim
 • Centrera och justera huvudmenyn
I mina ögon skulle det se bättre ut om huvudmenyn var centrerad istället för som nu, vänsterställd. Den känns även lite tråkig typsnittsformateringsmässigt. Kanske en något mindre storlek, kanske fetlagd eller dylikt skulle piffa upp den.
1 tim
 • Hovereffekt huvudmenyn
Att göra så att det det menyvalet man för musen över byter färg ger lite mer liv åt sajten.
0,5 tim
 • Sidfot
Sidan saknar idag en sidfot. En markerad sidfot längs ner skulle kunna vara snyggt. Kanske med en verksamhetsbeskrivning och kontaktuppgifter.
2 tim

Startsida

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Gör erbjudandeboxarna klickbara
Som det är nu så måste man klicka på själva länken i erbjudandeboxarna för att komma vidare. Mer användarvänligt att göra hela boxarna klickbara.
0,5 tim
 • Mouseovereffekt på erbjudandeboxarna
För att skapa lite mer liv på sidan föreslår jag att erbjuadenboxarna ändrar färg när för musen över den.
0,5 tim
 • Justera brödtext infoboxarna
Jag kan tycka det är lite väl kort avstånd mellan bokstäverna i brödtexten i infoboxarna. Texten blir lite svårläst.
0,5 tim

Undersidor

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Olika bilder på undersidorna
Toppbilden på alla undersidor verkar vara samma. Lite tråkigt. Här bör det vara olika bilder för de olika sidorna.
 • Justera brödtexten
Jag tror på att göra texten något större och ändra färgen till vitt. Mer konsekvent och jag tror det kommer se bättre ut. Det bör också vara lite större skillnad mellan underrubrikerna och brödtexten. Både av läsbarhetskäl som rent estetiska skäl.
1 tim

Undersida - Referens

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Lyfta fram referenser
Referenser är en bra sak som bör lyftas fram och synliggöras. Som de är typsnittssatta nu känns de väldigt anonyma. Större typsnittsstorlek, varinerande storlekar etc skulle synliggöra dem bättre.
1 tim

Sökoptimering

Vi använder oss av SEO-företaget Top Visibles analysverktyg för att se hur olika relevanta sökord är optimerade på er sajt. Varje sökord får en poäng mellan 0 och 100, där 100 är det optimala. Att få 100 poäng på varje relevant sökord är mycket svårt men man bör iallafall ligga över 70 på de mest relevanta sökorden. Detta för att öka sina chanser att komma högt i google-sökningar.
Sökord:
catering
26 av 100

buffé
26 av 100

matleverans
26 av 100

gourmet
49 av 100

Samtliga testade sökord har en poäng under 70 och är i behov av att optimeras.
Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Sökoptimering
5 tim

Bilaga 1

Bilden visar hur bakgrundsbildens hårda kant mot den vita bakgrundsfärgen framträder när innehållet är längre än bakgrundsbilden.

Detta dokument är framtaget med Ei Smartdocs, ett smartare sätt att skapa företagsdokument. Med Ei Smartdocs skapar du på nolltid professionella affärsdokument direkt i din webbläsare. Snabbt, enkelt och tillgängligt överallt. Läs mer på www.smartdocs.se.