Skriv ut / Spara till pdf
Översyn
The Winery Club

Sammanfattning

Sammanfattningsvis vill jag säga ni har en trevlig och fungerande sajt. Temat känns modernt och det är responsivt (mobilanpassat) vilket är toppen. Det är mest mindre detaljer jag har reagerat på när jag kollade igenom sajten.

Översyn The Winery Club


Warning: Undefined variable $counter in /home/ebornint/smartdocs.se/wp-content/themes/dokument/single-oversyn.php on line 53

Allmänt

Föreslagna åtgärder:
Tid:
  • Snyggare "Är du över 25"-popup.
Det allra första man möts av när man går in på sidan är en pop-up som frågar ifall du har åldern inne. Det är inte särskilt väldesignad. Ett allra första intryck som inte är helt 100. Men några enkla grepp skulle man kunna göra denna pop-up lite trevligare.
1

Sida "Vinträffar

Föreslagna åtgärder:
Tid:
  • Fixa bild
Toppbilden på sidan "Vinträffar" är lite för kort och går därför inte enda ut i kanterna. Ser lite inkonsekvent och slarvigt ut.

Se bilaga 1.
1

Responsivt läge

Föreslagna åtgärder:
Tid:
  • Fixa sidhuvud i mobilläge
Sidhuvudet är snyggt och väl fungerande i fullskärmsläge. Men Ser man sajten på en telefon kan jag tycka att sidhuvudet tar väl mycket plats. Man bör göra så sidhuvudet (inkluderar varukorgsinfo, sökruta, meny samt logga) så litet som möjligt. Eftersom man på en telefon oftast måste scrolla betydligt mer än på en dator så bör man låsa sidhuvudet så det ligger fast när man scrollar. På så sätt har man möjlihet att byta sida i menyn utan att först behöva scrolla upp till toppen igen.
4

Övrigt

Föreslagna åtgärder:
Tid:
  • Grundanalys Google Analytics
När man haft google analytics kopplat ett tag till sin sajt kan det vara läge att verkligen analysera trafiken. Hur många besökare har ni per månad? Hur länge stannar de? Hur mycket beställer de? Vilket besöksflöde har ni? På vilken sida lämnar oftast en besökare sajten? Osv. Det finns mycket intressant att hitta här när man ska ta ställning till hur man ska utveckla sajten.
4 tim
  • Öka säkerheten mot hackerattacker
Wordpress har i grunden ett ganska bra skydd mot intrång av hackare men det finns ett antal åtgärder man kan göra för att göra sajten ännu säkrare.
1 tim

Sökoptimering

Vi använder oss av SEO-företaget Top Visibles analysverktyg för att se hur olika relevanta sökord är optimerade på er sajt. Varje sökord får en poäng mellan 0 och 100, där 100 är det optimala. Att få 100 poäng på varje relevant sökord är mycket svårt men man bör iallafall ligga över 70 på de mest relevanta sökorden. Detta för att öka sina chanser att komma högt i google-sökningar.
Sökord:
vin
47 av 100

beställningsvin
39 av 100

vinklubb
39 av 100

postordervin
39 av 100

Samtliga testade sökord har en poäng under 70 och är i behov av att optimeras.
Föreslagna åtgärder:
Tid:
  • Sökoptimering
5 tim

Bilaga 1

Bilden på sidan "vinträffar" går inte enda ut i kanterna. Bör justeras.

Detta dokument är framtaget med Ei Smartdocs, ett smartare sätt att skapa företagsdokument. Med Ei Smartdocs skapar du på nolltid professionella affärsdokument direkt i din webbläsare. Snabbt, enkelt och tillgängligt överallt. Läs mer på www.smartdocs.se.