Skriv ut / Spara till pdf
Översyn
Rob Ventures

Sammanfattning

Sajten ser lite tråkig ut. Den känns väldigt mycket "färdig mall". Att det är en färdig mall blir extra uppenbart när en i mitt team, "Sydsec Bevakning" (www.sydsec.se) använder exakt samma mall. Lite trist. Sajten bör städas upp och ges ett mer renodlat och unikt uttryck.

Översyn Rob Ventures

Allmänt

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Lägg in företagslogga
Var är er logotype? Överst i Sidhuvudet står det Rob Ventures i vanlig text. Noterar att logga även saknas på ditt visitkort. Har du ingen logga rekommenderar jag starkt att du skaffar en.
1 tim

Sidhuvudet

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Ta bort "menyboxen"
Huvudmenyn ligger i en box. Känns om ett helt onödigt element. Skulle kännas renare utan.
0,5 tim

Startsida

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Bättre slidebilder
Speciellt bild nr 2 känns inte särskilt kul, det blir text på text vilket ger ätt kladdigt intryck. Dessutom är det svårt att läsa texten.
-
 • Skippa sökboxen
Sökboxen, behövs den verkligen på en sådan här liten sida? Ingen bra placering iallafall där den är nu. Ta bort eller placera om i sidhuvudet.
1 tim

Sidor allmänt

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Ta bort ikoner huvudrubriker
Ikonerna framför huvudrubrikerna känns bara onödiga.
1 tim
 • Textjustering
Avstånden mellan textstycken bör justeras och ges mer luft. Ev bör underrubrikerna även bli något mindre. (ex. sida: tjänster).
1 tim

Sida: Om Rob Ventures

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Fixa fotot / uppdateringslösning för detta
Fotot på dig överst på siden borde gå ända ut i kanten i linje med texten och få ett mer rektangulärt uttryck. (se bilaga 1).
Man skulle också kunna tänka sig att bygga en smidigt uppdateringslösning så det är enkelt att kunna lägga till en "toppbild" på alla undersidor ifall man vill.
3 tim

Responsivt läge

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Mindre sidhuvud
När man surfar in från en mobiltelefon tar sidhuvudet med logga och meny onödigt stor plats. Scrollar man sedan lite så minskar sidhuvudet. Detta läge bör det vara redan från början utan att man behöver scrolla.
2 tim
 • Fixa menyn
Klickar man på menyknappen i responsivt lägge så scrollas man automatiskt upp till toppen på sidan. Irriterande. Menyn bör bara rulla ner och låta scrollpositionen vara.
4 tim

Sidfot

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Öka sidfotshöjden
Sidfoten känns lite väl liten. En högre sidfot skulle ge mer balans och tyngd åt sajten. Den borde även vara snäppet mörkare, ev med en svag gradient.
0,5 tim

Övrigt

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Öka säkerheten mot hackerattacker
Wordpress har i grunden ett ganska bra skydd mot intrång av hackare men det finns ett antal åtgärder man kan göra för att göra sajten ännu säkrare.
1 tim
 • Lägg till Google Analytics
Skapar möjlighet att få besöksstatistik på din sajt. En gratistjänst från Google som ger dig tillgång till mycket detaljerad statistik. Har ni inte detta redan kopplat rekommderar jag starkt att detta görs.
1 tim

Bilaga 1

Bilden bör gå enda ut i kanten.

Detta dokument är framtaget med Ei Smartdocs, ett smartare sätt att skapa företagsdokument. Med Ei Smartdocs skapar du på nolltid professionella affärsdokument direkt i din webbläsare. Snabbt, enkelt och tillgängligt överallt. Läs mer på www.smartdocs.se.