Skriv ut / Spara till pdf
Översyn
sydsec.se

Sammanfattning

Sajten ser helt ok ut och den är responsiv vilket är bra. Dock känns den lite slarvig här och där. Klippta bilder, för små marginelar mellan olika sidobjekt, blandade textjusteringar m m gör att den borde städas upp lite.

Översyn sydsec.se


Warning: Undefined variable $counter in /home/ebornint/smartdocs.se/wp-content/themes/dokument/single-oversyn.php on line 53

Allmänt

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Lägg in företagslogga
Var är er logotype? Överst i Sidhuvudet står det Sydsec AB i vanlig text. Eller var det en gammal logga ni haft och sedan uppdaterat den?
1 tim

Sidhuvudet

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Ta bort "menyboxen"
Huvudmenyn ligger i en box. Känns om ett helt onödigt element. Skulle kännas renare utan.
1 tim

Startsidan

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • "Puffbilder"
De vänstra av de tre "cirkelpuffarna" på startsidan har en klippt bild. Denna bör åtgärdas. Den mittersta har en väldigt lång rubrik vilket skapar obalans. Denna borde kortas. Man kan också lägge "för våra privatkunder" i något mindre storlek för att göra att rubrkiken tar mindre plats.
1 tim
 • Ta bort nyhetsflödet
Nyhetsflödet som ligger underst bör flyttas till undersida.
1 tim

Sidfot

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Vänsterjustera texten
Centrerad text känns konstigt. Bör vänsterjusteras.
1 tim
 • Fixa loginknappen. Förbättra utseendet.
Loginknappen ser inte så bra ut och verkar heller ej fungera.
1 tim
 • Städa sektionerna
Det ser ganska rörigt ut i sidfoten. Bör städas upp lite.
1 tim

Sidor allmänt

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Ta bort ikoner huvudrubriker
Ikonerna framför huvudrubrikerna känns bara onödiga.
1 tim
 • Justera fältrubriker formulär
Fältrubriker för formulär på sajten ligger över resp fält. Genom att placera dessa rubriker i själva fälten spar man plats och skapar ett renare utseende.
1 tim
 • Minska fullbredden
Full sidbredd på undersidor känns lite för bred och blir därför lite svårläst när raderna är aningen för långa. Full sidbredd bör göras något kortare
1 tim
 • Skapa funktion för fullbredds toppbilder
Bilder som läggs in på undersidor blir mycket snyggare om de har full bredd, dvs samma bredd som texten i övrigt. Jag kan lägga till ett fält på undersidor som enkelt låter dig lägga in en sk toppbild so då hamnar överst och automatiskt skalas till sidan fulla bredd.
2 tim
 • Mer marginal under "Breadcrumbs"
Överst på undersidorna så ser man hur sidan ligger länkad, en sk breadbrumb. den ligger dock lite väl nära själva huvudrubriken. Bör vara lite mer kuft under den.
1 tim

Sidebar

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Mer marginal i vänsterkanten
Till höger på undersidor ligger en sidebar med olika content. Dess vänstermarginal är dock väldigt snålt tilltagen bör bli lite större.
1 tim
 • Snyggare loginknapp
Denna knappen funkar men inte är den så snygg. Bör piffas upp lite.
1 tim

Responsivt läge

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Mindre sidhuvud
När man surfar in från en mobiltelefon tar sidhuvudet med logga och meny onödigt stor plats. Scrollar man sedan lite så minskar sidhuvudet. Detta läge bör det vara redan från början utan att man behöver scrolla.
2 tim
 • Fixa menyn
Klickar man på menyknappen i responsivt lägge så scrollas man automatiskt upp till toppen på sidan. Irriterande. menyn bör bara rulla ner och låta scrollpositionen vara.
4 tim

Övrigt

Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Öka säkerheten mot hackerattacker
Wordpress har i grunden ett ganska bra skydd mot intrång av hackare men det finns ett antal åtgärder man kan göra för att göra sajten ännu säkrare.
1 tim
 • Lägg till Google Analytics
Skapar möjlighet att få besöksstatistik på din sajt. En gratistjänst från Google som ger dig tillgång till mycket detaljerad statistik. Har ni inte detta redan kopplat rekommderar jag starkt att detta görs.
1 tim

Sökoptimering

Vi använder oss av SEO-företaget Top Visibles analysverktyg för att se hur olika relevanta sökord är optimerade på er sajt. Varje sökord får en poäng mellan 0 och 100, där 100 är det optimala. Att få 100 poäng på varje relevant sökord är mycket svårt men man bör iallafall ligga över 70 på de mest relevanta sökorden. Detta för att öka sina chanser att komma högt i google-sökningar.
Sökord:
bevakning malmö
33 av 100

bevakningsföretag malmö
33 av 100

villalarm
41 av 100

För att sidan ska vara bra sökoptimerad bör toppsökordet har en poäng på minst 80 eller högre. De övriga sökorden bör har en poäng över 50. Slutsats: Sidan bör sökoptimeras.
Föreslagna åtgärder:
Tid:
 • Sökoptimering
5 tim

Detta dokument är framtaget med Ei Smartdocs, ett smartare sätt att skapa företagsdokument. Med Ei Smartdocs skapar du på nolltid professionella affärsdokument direkt i din webbläsare. Snabbt, enkelt och tillgängligt överallt. Läs mer på www.smartdocs.se.